Top Ad unit 728 × 90

Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν τρως 3 αυγά κάθε μέρα

Όσα θα συμβούν στο σώμα σου αν το διαιτολόγιό σου περιλαμβάνει τρία αυγά την ημέρα. Μάλλον θα εκπλαγείς.


Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν τρως 3 αυγά κάθε μέρα; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ; Αν το ανακοινώσεις στους φίλους σου το πιο πιθανό είναι να σου πουν πως στις επόμενες εξετάσεις αίματος θα έχεις χοληστερίνη. Και κάπου εδώ έγινε το μέγα λάθος. Η αλήθεια είναι ότι τα αυγά, ακριβώς όπως και πολλά άλλα τρόφιμα, όπως το λάδι καρύδας ή το αβοκάντο εσφαλμένα πιστεύεται ότι κάνουν κακό στην υγεία μας.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι όταν καταναλώνουμε τροφές που ανεβάζουν τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα το συκώτι μας προσαρμόζεται και μειώνει τη δική του παραγωγή. Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση αυγών δεν αυξάνει τις υφιστάμενες ποσότητες χοληστερόλης στο σώμα μας, απλά τις αντικαθιστά με κάποιο άλλο τύπο.
Ο κρόκος του αυγού είναι φορτωμένος με θρεπτικές ουσίες. Περισσότερο από το 90% του ασβεστίου και του σιδήρου του αυγού βρίσκονται στον κρόκο ενώ το ασπράδι περιέχει σχεδόν το μισό της πρωτεΐνης του αυγού.

Για τα οστά

Τα αυγά περιέχουν βιταμίνη D και ασβέστιο, που είναι η τέλεια πηγή για να ενισχύσετε τα οστά σας. Η βιταμίνη D θα βελτιώσει επίσης την φυσική απορρόφηση ασβεστίου του σώματός σας.

Απώλεια βάρους

Δεν περιέχουν πολλές θερμίδες και μάλιστα έχουν αποδειχθεί από το American College of Nutrition, καθώς και το International Journal of Obesity ότι τα αυγά στο πρωινό σας μπορεί να μειώσουν την ποσότητα τροφίμων που καταναλώνετε σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Για τα μαλλιά και τα νύχια

Τα αυγά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως βιοτίνη, ψευδάργυρο, βιταμίνη Ε και βιταμίνη Β12, τα οποία ωφελούν τόσο τα μαλλιά, όσο και τα νύχια.

Πρόληψη καρδιακών παθήσεων

H λέκιθος είναι μια άριστη πηγή χολίνης, μια θρεπτική ουσία που θεωρείται ουσιαστική για την ανθρώπινη υγεία. Είναι απαραίτητη για το σχηματισμό του ιστού του εγκεφάλου και της μνήμης και μπορεί επίσης να διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.

Πρόληψη καταρράκτη

Η κατανάλωση λουτεΐνης και ζεαξανθίνης έχει αποδειχθεί ότι χαμηλώνει σημαντικά τον κίνδυνο ηλικιακού εκφυλισμού (AMD), μια από τις κύριες αιτίες της απώλειας όρασης, που έχει επιπτώσεις στους ανθρώπους άνω των 65. Επιπλέον, υπάρχει λιγότερη πιθανότητα εμφάνισης καταρράκτη, που συνοδεύει συχνά τη γήρανση.
 
 http://www.ladylike.gr/articles/food/avgo/ti-tha-symvei-sto-swma-soy-an-trws-3-ayga-kathe-mera.4053670.html
Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν τρως 3 αυγά κάθε μέρα Reviewed by Team on 7:19 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Ενημέρωση Ψυχαγωγία... Καφεδακι! © 2014 - 2015
Powered by JonjonLive

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.